Vallentuna flyg- & motordag

Igår hade Vallentuna sin årliga flyg- & motordag som alltid hålls på flygfältet precis i anslutning till vårt klubbområde. Och självklart fanns vi på plats, men inte för att kolla på alla fina flygplan, bilar eller andra aktiviteter, utan så klart för att utnyttja den miljön till träning. 

Jag & Ronja körde ett tufft pass med grabbarna men man kan väl säga att det för de var en pece of cake med all störning som fanns på plats. Det var värre för oss förare som knappt hörde vad den andre sa på grund utan helikoptrarna som dånade bara en liten bit ifrån.

Det var bilar, flygplan, helikoptrar, folk som passera både nära och på avstånd, speaker och musik som dånade i högtalarna, alltså en extremt svår miljö och inte bara en miljö som är bra för våra hundar att utsättas för utan också för oss förare. Jag som förare måste också jobba på att hålla ihop mig själv, verkligen lyssna lite extra på tävlingsledaren som får stå och skrika och fokusera på att bibehålla bubblan mig och hund emellan. Likväl får min hund träna på allt oljud, lyssna till en tävlingsledare som skriker, en förare som måste höja rösten för att ens få hunden att höra kommandon, vilket i sin tur leder till att alla kommandon kanske inte låter som de annars brukar göra. Det krävs verkligen fullt fokus och koncentration från oss båda för att få teamet att fungera.

Men så roligt det är att utsätta sig för lite annorlunda miljöer. Och i det här läget så jobbade grabbarna på nå förbannat bra och visade på både fin helhet och detaljer i träningen. De kopplade bort allt annat runtomkring och gick all in för sin uppgift. Fasen vad bra vi var! Fasen vilken skön känsla att åka från en så förhållandevis svår träning och känna att vi tillsammans ägde hela flygfältet!! 

Film från när vi fick fritt följ mitt bland allt oljud och rörelse (länk till youtube) 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *