Att passera det magiska 300

Inte nog med att Krim förra helgen gick och blev Svensk lydnadschampion så har han idag levererat sin bästa runda någonsin (ännu ett personbästa att lägga på meritlistan). 

Idag har det vart tävlingar på Bro-Håbo BK, dubbeltävlingar både fm och em men jag valde att bara anmäla till fm. Med familj & barn så gäller det att få tiden att räcka till till allt och alla. Det var dubbla planer med de första fyra momenten i ring 1 (domare: Jimmy Wranning) och resterande fyra i ring 2 (domare: Tomas Lundin). Alla började med gemensamma kvarmoment där vi gick ut i första gruppen. Oturligt nog så hann vi inte stå gömda speciellt länge innan alla förare blev framkallad igen, när jag kliver fram från gömstället så möts jag av att hunden som satt bredvid Krim nu står framme vid Krim. Jag handlar ganska snabbt genom att glatt kalla in Krim, direkt kliva av planen och belöna med kamp. Hade det vart för ett år sen så hade en sån här händelse kunnat sätta djupa spår hos Krim och sett till att vi fått backa mils med steg för att hitta tillbaka igen. Men nu är han rätt säker på kvarmomenten och känns trygg i sin uppgift så just den här händelsen tror jag inte kommer påverka till framtiden. Det är så klart sjukt tråkigt att det ska hända i elitklass och att det drabbade just oss. Men vi laddade om, tog nya tag och drämde till med 10 på både sitt i grupp och platsliggning. 

På uppvärmningen kändes han riktigt fin och vi tog med oss den känslan genom hela programmet. Helskotta vilken fantastisk runda han leverera idag. Vi båda höll ihop precis som vi ska och allt bara flöt på precis enligt plan. Att dessutom få både höga betyg och fina kommentarer från självaste domaren Tomas Lundin, gjorde att jag svävade av planen och fortfarande är helt lyrisk utav lycka över hur fantastiskt fint vi utvecklas tillsammans på planen. Om och om igen överträffar vi oss själva och slår till med ännu ett personbästa. 301,5p och en andra placering. Det känns helt ofattbart att ha klivit över 300p sträcket, få till fin fina poäng till SM-kvallistan och faktiskt känna doften av en start på SM-2017. Ej är inte kvalperioden över och än behöver vi höja ett resultat till, men wow vad häftigt att för första gången vara närmare än någonsin! 

Klicka på varje moment för att se film (länk till youtube) 

Sitt i grupp 10
Platsliggning 10
Fritt följ 9
Zäta 9,5
Inkallning 9
Rutan 10
App.dirigering 10
Hopp-apport 10
Vittring 8
Fjärr 9

Nu är det fyra veckor till nästa tävling och fram till dess ska vi fortsätta precis som vi gjort. Bibehålla känslan och glädjen på planen. Fokusera på att stärka alla sitt och fortsätta traggla ”inte tugga på vittringspinnar”. 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *