Året 2016

När jag tittar tillbaka på 2016 så inser jag hur otroligt mycket jag hunnit med, både privat och i hundträningen. 

Verkar dock som om att vi är ganska så bra på att sparka igång de nya åren med skador:/

2016 inleddes med en skadad trampdyna på Krim, följt utav misstänkt fästingsjukdom som vi genast började behandla men antibiotika. 

I februari blev vi uttagna till Talangtruppen 2016 och därmed påbörjades en resa som både är och hela vägen har vart helt magisk. I mars var vi på vårt första Talangläger, darrig på benen och nervös till tusen inför första ”minitävlingen”. Tänk så mycket som hänt bara sedan dess! 

April och äntligen kom vi ut på tävlingsplanen och debuterade i eliten. Även det en helt otrolig känsla! Två tävlingar på en och samma dag och vi fick med oss vårt första 1a pris hem. 

Efter det har resan gått både upp och ner. Vi har fightats med dessa eländiga nollor som så gärna ville in och förstöra för oss. Rent mentalt en ganska tung resa där jag fått jobba mycket med mig själv. Men trägen vinner och med träning kommer framgång. Talanglägret i Väla i maj gav mig nya tankar och ny inspiration och sen var vi igång igen. Inte hundra på banan, men åt rätt håll. 

Under sommaren visade Krim på diffus hälta igen med misstanke om nytt skov fästinsjukdom och ny antibiotikakur sattes in. Vi slog oss ihop med vår nyfunne vän och bästa teammate, köpte får och stängslade ny hage hela sommaren. Ett nytt äventyr som jag trots allt slit inte ångrar en sekund. Det är så mysigt att ha får! 

I slutet på juli, en tävling i spöregn, tog vi vårt andra första pris. En sån där runda som jag aldrig kommer glömma. Vi var ett! Sen var det landskamp med Talangtruppen mot Norge, vi gjorde ytterligare en fin runda och blev placerade andra bästa svensk. 

September kom och ett utav mina mål med min egna träning sattes på prövning i hundloppet Run with your dog. Tyvärr hade lyckades jag skada mitt knä någon månad inna men trots det tog vi oss runt på en fin tid och knep en 3e placering. 

SVENSK LYDNADSCHAMPION. Vi tog vårt sista första pris och ett utav våra stora mål var i hamn. Nybakad champinjon och bara det kan ju få vem som helst att sväva på moln ett bra tag. 

Efter det har vi haft ganska gott med medvind och redan i oktober hade vi tre fina resultat att lägga på SM kvallistan och därmed är vi nu klara inför lydnads SM 2017. 

Oktober bjöd även på vårt sista Talangläger 2016. Ett läger blandat med glädje och även lite sorg över att vårt fina gäng nu är splittrat och på andra vägar tar sig till toppen. Det har verkligen vart helt fantastiskt att få följa alla dessa talanger på så nära håll, vi har fått vänner för livet och förhoppningsvis lagkamrater till framtiden. 

Ganska snart beslutade jag mig för att söka till Talangtruppen 2017, att få möjlighet till den hjälpen och stöttningen när vi under 2017 ska ut på ranking och SM för att kriga, det är värt guld. Redan i november fick vi veta att ledningsgruppen fortsatt tror på oss och vi fick en plats i Talangtruppen 2017. 

De här sista veckorna på året har Krim fått vila helt från lydnaden. Vi har ägnat oss mer åt vallningen och långa promenader. Vi har stannat upp en stund och bara njutit utav vår fina 2016 som vi haft tillsammans. 

Vi har även utökat familjen med ännu en lite fyrbent grabb som jag till framtiden tror starkt på. Exx är en bc hane på snart 6,5 månad som också kommer från Agdalavallarnas kennel. Ett riktigt litet charmtroll som visar på fin potential. 

Tyvärr avslutar vi året på ett något sämre sätt med påbörjad hältutredning hos veterinären. Något spökar i höger bog och han smärtar tydligt vid palpation och böjprov. Vanlig slätröntgen är gjord och nu väntar vi tid hos en ortoped i slutet på januari. 

Min fina mamma påminde mig igår om vilken fantastisk resa jag gjort det här året. Hur mycket jag utvecklats i mig själv. Att jag fått fler verktyg till att hantera både med- och motgångar. Målmedvetenheten, styrkan och självkänslan i mig själv, viljan att oavsett vad kriga mig fram till målet. Vill man så kan man!! Och vi ska fasen se till att inget kan stoppa oss under 2017 heller! 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *