Rankingdebut

I lördags var det dags för vår rankingdebut och så klart var det både nervöst och spännande. Jag hade själv inga större förhoppningar om någon placering eller att vi skulle ut och prestera. Planen var helt och håller att vi skulle dit och känna på den typen utav tävling och få med oss nya erfarenheter hem.

Tävlingarna arrangerades utav SBK Göteborgsavdelningen och hölls i Göteborgs Hundarena. En riktigt stor eloge till klubben och hallen som båda hade anordnat och planerat allt väldigt bra. Välplanerad tävlingsplan, uppvärmningsrum och uppehållsrum för oss tävlande där vi kunde ställa upp burar och lämna grejer. Vid anmälan bjöds alla på goodiebags med godis, leksaker, presentkort och kläder från Kungliga hundar, vid lottningen stod Svenska Djurapoteket för små presentpåsar och SBK Göteborgsavdelningen för chokladkakor med lottnummer. Efter lottningen bjöds vi alla på en rundtur i lokalerna för att gå igenom hur vi skulle ta oss till uppvärmningshallen, in på tävlingsplanen och sen ut igen. Vi gick också igenom hela planen med tävlingsledare och domare som gladeligen svarade på frågor. Vid första anblick på planen så kände jag och många med mig ”oj, vad mycket tejp!” det var verkligen tejpmarkeringar överallt, start och slut på alla moment, markering för hinder, skyltar, koner, förtejpat rutanband, markering för dolda skicket etc. väl inne på planen sen så var upplägget extremt snällt och både tävlingsledare och hjälpredor hjälptes åt att plocka fram och av på planen så att det alltid endast var ett moment ute åt gången. Mycket smidigt och genomtänkt! Vi hade också lyxen att bli informerade utav en utan hjälpredorna när hund före oss påbörjade näst sista moment och blev sen hämtade i uppvärmningsrummet när de var klara.

Först ut kvarmomenten 4 st grupper á 4 ekipage i vardera (totalt 16 st starter). Sen de enskilda programmen, jag och Krim gick ut som startnummer 3 och tyvärr med en 0 med oss från kvarmomenten då han inte la sig ner hundra procent vid nedläggandet, gled sen uppåt och därmed en nolla på platsliggningen med kommentaren ”ligger ej”.
Krim kändes riktigt fin på uppvärmningen och vi gick in på planen med en härlig känsla. Väl inne på planen var han het, något påverkad utav miljön och gick igång nå enormt på applåderna vilket resulterade i att jag inte riktigt kunde föra honom som jag brukar göra mellan momenten. En utav anledningarna till att han gick ut och nollade vittringen då han låg alldeles för högt i aktivitet och jag inte lyckades med att sänka honom innan. Annars löste han det mesta som på träning och nollan vi ådrog oss på rutan var något som jag hade med mig redan innan. Jag visste att rutan inte var färdig för tävling. Känslan tillsammans inne på plan var magisk, det är så otroligt roligt att tävla tillsammans med honom!

Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 0 – ligger ej (tyvärr la han sig riktigt dåligt på mitt kommando, något som vi haft problem med de senaste träningspassen så det var inget nytt. Annars jätte fin inkallning)
Fritt följ: 7,5 – något snett sättande, tränger vänster, tveksamt sättande, ej parallell stg ff (något slarvig i svängar och halter, men annars fin attityd och bra position)
Zäta: 6 – missar ett skifte, steg vid ställande (tyvärr satte han sig på första skiftet som var ligg, hände precis samma på uppvärmningen. Innan och efter det har det suttit perfekt)
Inkallning: 9 – litet steg
Rutan: 0 – utför ej moment (problem vid utskick till cirkel, vilket vi haft på träning också, jag har inte riktigt fått han att gå ut hela vägen på första skick utan han går halvvägs och vänder sen tillbaka. Jobbade igenom honom och fick ut han hela vägen med ett snyggt stå på 3e skicket. Snygg ruta för övrigt)
App.dir: 9 – agerar självständigt vid kon, båge in till förare
Cirkus: 9 – vinglig väg ut till kon
Vittring: 0 – tar fel pinne
Fjärr: 7 – sitter ej helt första skifte, flyttar fram halv hundlängd (vi har fått problem med stå-sitt skiftet igen då han gärna flyttar fram baktassarna)

Enligt plan fick vi med oss både en del tankar och många nya erfarenheter med oss hem. Jag är oerhört tacksam att jag gav mig ut även fast vi inte var helt klara. Jag fick med mig så mycket annan information som kommer vara värdefull till framtida rankingtävlingar och SM. Tävlingsdagen var på alla sätt helt fantastisk och absolut den bästa utav alla tävlingar jag någonsin vart på. Sammanhållningen, peppandet och hejandet alla tävlande emellan, publikens hejande och applåder, en väl arrangerad tävling med proffsiga funktionärer och domare och riktigt, riktigt bra lydnad! Jag kan verkligen rekommendera alla, även de som inte har för avsikt att åka på dessa tävlingar, att åka bara för att få uppleva och vara med om både bra lydnad och en otroligt härlig sammanhållning. Jag säger det igen: Heja Lydnadssverige!

Stort grattis till 1a Louise och Snipe, 2a Michelle och Kellie och 3a Sarah och Exxi till era fantastisk fina rundor.

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *