SELCH Agdalavallarnas Tim ”Krim”

 

IMG_6696Namn: SELCH Agdalavallarnas Tim
Tilltalsnamn: Krim
Regnr: REGV1076/2014
Ras: Border Collie
Född: 2013.12.13
Kön: Hane
Hd/Ed: A/u.a Bog: OCD hö fram (upptäcktes jan 2017)
MH: Känd mentalstatus (ej slutfört MH)

Lydnad:
Svensk Lydnadschampion
Uttagen till Talangtruppen i lydnad 2016 och 2017
Årets ekipage 2015 Lydnadsklass 3 Vallentuna BK
Årets ekipage 2016 Lydnadsklass elit Vallentuna BK
Debut rankingtävling februari 2017
Kvalad till lydnads SM 2017

Bruks:
Uppflyttad Lägre klass spår
Årets ekipage 2015 Appelklass spår Vallentuna BK

Krim kom till mig som omplacering i november 2014. Han var bara 11 månader ung och i princip helt orörd då han bara hunnit påbörja sin träning i fårhagen som framtida vallhund. Redan innan jag fick hem Krim så var jag klar med mina mål och ganska snart påbörjade vi lydnadsträningen. Vi var ganska snart ut på tävlingsbanorna och redan i september 2015 var vi uppflyttade till elitklass. I februari 2016 hade vi den stora äran att få en plats i Talangtruppen i lydnad, en helt otrolig möjlighet & ett helt fantastiskt år att se fram emot.

Med Krim tränar jag främst lydnad och vårt stora mål där är att i framtiden (förhoppningsvis) knipa en plats i landslaget. Förutom lydnaden så tränar & tävlar vi även en del bruksspår, löpträning/barmarksdrag & försöker hitta tid till att valla lite mer.

Krim är både i vardag och träning en väldigt okomplicerd hund, fungerar bra ihop med allt och alla och ger alltid allt på träningsplanen. Han är i vardagen en ganska mjuk och osäker grabb som ibland är i behov av lite extra stöttning & peppning, men så fort vi entrar träningsplanen så brinner huvud & kropp för arbete.

Krim är för mig, utan att blinka, en ”once in a lifetime” hund. Han har precis alla de bitar som jag önskar & vi passar varandra som handen i handsken. Jag ser så fram emot alla år vi har framför oss & alla mål som vi tillsammans hoppas kunna nå.

IMG_6697Fotograf: Terese Brandwold

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *